Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Τι είναι blog;

Blog (Ιστολόγιο) είναι ιστοσελίδες που περιέχουν προσωπικές απόψεις, ιδέες, πληροφορίες για θέματα που επιλέγει ο χρήστης ή οι χρήστες να αναρτήσουν και ακολουθούν την χρονολογική σειρά. Εκτός από την ανάπτυξη κάποιων θεμάτων μπορεί να αναρτούνται φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμες συνδέσεις κτλ. Το πρωτότυπο με το blog είναι ότι οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν αυτά που προβάλλονται και να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες.

Δεν υπάρχει περιορισμός για το ποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα blog ούτε για το περιεχόμενο που μπορεί αυτό να περιέχει (πχ αθλητικά, κοινωνικά, πολιτικά, ψυχαγωγικά κτλ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά blogs με εκπαιδευτικό περιεχόμενο όπου αναρτάται υλικό από εκπαιδευτικούς ή σχολεία το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Στην Ελλάδα ενός πρόσφατου εκπαιδευτικού blog είναι το http://www.spirit16.blogspot.com/ το οποίο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και έχει δημιουργηθεί από τον δάσκαλο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κο Κώστα Πανούση. Αξίζει πολύ να το επισκεφτείτε!!!

Για περισσότερες πληφοροφορίες "τι είναι blog" κοιτάξτε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: