Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Αδελφοποιημένες πόλεις Αγία Βαρβάρα-Velence

Η Αγία Βαρβάρα από τον Ιούλιο του 2002 έχει γίνει αδελφοποιημένη πόλη με την Velence της Ουγγαρίας. Οι αδελφοποιημένες πόλεις πραγματοποιούν συναντήσεις που συμβάλλουν στην ανταλλαγή εμπειριών και πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των πόλεων και των πολιτών. Πολύ συχνά, οι αδελφοποιημένες πόλεις έχουν παρόμοια δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για την πόλη Velence της Ουγγαρίας

H Velence είναι μια πόλη στο νομό Fejer της κεντρικής Ουγγαρίας χτισμένη στην ακτή της ομώνυμης λίμνης. Το όνομά της είναι το ίδιο στα ουγγρικά όπως αυτό της ιταλικής πόλης της Βενετίας. Ο πληθυσμός της είναι 5.000 κάτοικοι περίπου και η πόλη αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό κέντρο. Απέχει από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Βουδαπέστη, περίπου 50 χιλιόμετρα.
Σημεία ενδιαφέροντος για την πόλη είναι η Καλβινιστική εκκλησία που χτίστηκε το 1743, ο Ρωμαιοκαθολικός ναός που χτίστηκε με νεοκλασσικό ύφος το 1830. Άλλα σημαντικά μέρη περιλαμβάνουν το μέγαρο Weincheim (η βιβλιοθήκη της πόλης σήμερα), το μέγαρο Gschwindt (ένα ξενοδοχιακό θέρετρο σήμερα). Τέλος, κοντά στην πόλη υπάρχουν τα θερμά λουτρά Agαrd και ο λόφο Bence για περίπατο και χαλάρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: