Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήμου Αγ. Βαρβάρας

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης αποτελεί, από το 1999, εστία μίας νέας πολιτιστικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας, με στόχο τη σύμπλευση με ευρύτερους πολιτιστικούς φορείς και καλλιτεχνικούς χώρους, για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του Αρχαίου Δράματος, του Ελληνικού πολιτισμού και της Λαϊκής παράδοσης.
Τη δημιουργία της Σχολής αγκάλιασαν από την αρχή κορυφαίοι άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, με εξέχοντα τον Συγγραφέα-Ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη, του οποίου τα ανοιχτά μαθήματα - διαλέξεις παρακολουθούν εκτός των σπουδαστών και πλήθος ενδιαφερομένων.

Η Δραματική Σχολή δεν είναι κερδοσκοπική. Χρηματοδοτείται από το Δήμο και έχει συμβολικά δίδακτρα, με στόχο την πλήρη κατάργησή τους, εφ' όσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Τη θερινή περίοδο λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η σχολή στεγάζεται στην οδό Σερίφου 2 στην Αγ. Βαρβάρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: