Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

"Προβληματάκια" του σχολείου μας

Το σχολείο αν και έχει μεγάλη σημασία για εμάς τους μαθητές που το αγαπάμε υπάρχουν και δυσάρεστες περιπτώσεις που το «καταστρέφουμε» δίχως να νιώθουμε πως χαλάμε αυτή την όμορφη παρουσία που έχουμε «χτίσει» με τόσο κόπο γι’ αυτό.

Αρχικά, το κτίριό μας έχει προβλήματα «αισθητικής» αφού μερικοί εξωσχολικοί δεν το σέβονται και μη δίνοντας σημασία ζωγραφίζουν πάνω στους τοίχους με σπρέι ή μαρκαδόρους με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα. Επίσης, πολλά παιδιά πετάνε τα κουτιά απ’ τα αναψυκτικά και τα χαρτάκια απ’ τα φαγητά σε οποιοδήποτε σημείο του προαυλίου δίχως κανένα δισταγμό με αποτέλεσμα η δουλειά της καθαρίστριας να αυξάνεται και το σχολείο να γίνεται ακόμα πιο άσχημο. Άλλο ένα πρόβλημα που συμβάλλει στην κακή εικόνα του σχολείου είναι οι πολυπληθείς αίθουσες οι οποίες παραμένουν άδειες δίχως «ζωή» αφού δεν είναι διακοσμημένες παρά «κρύες» και πληκτικές.

Επίσης, το γεγονός κατά το οποίο «συνορεύουμε» με άλλα σχολεία μας δυσκολεύει πολύ αφού η φασαρία που προκαλούν διαταράσσει την ηρεμία μας και τις προσπάθειες για να σκεφτούμε και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνίσματος. Κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων σχηματίζονται ουρές στο κυλικείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σπρωξίματα απ’ τους μαθητές αφού υπάρχει η έλλειψη σεβασμού και αλληλεγγύης η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απεγνωσμένη προσπάθεια των παιδιών να αγοράσουν φαγητά ή αναψυκτικά για να καλύψουν την πείνα τους. Τέλος, υπάρχει και πρόβλημα με μια μπασκέτα της οποίας το ταμπλό είναι σπασμένο με αποτέλεσμα να βγει για την προφύλαξη των παιδιών. Αυτό ίσως να μην είναι σημαντικό πρόβλημα όμως για την ομάδα μπάσκετ που εκπροσωπεί το σχολείο στους αθλητικούς αγώνες είναι μεγάλο πρόβλημα αφού η προπόνηση γίνεται σε καθορισμένο αλλά περιορισμένο χώρο.

Βέβαια, παρά τα προβλήματα του έχει το σχολείο μας το αγαπάμε αφού περνάμε μεγάλο χρόνο σε αυτό και ελπίζουμε να γίνει κάτι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να γίνει πιο ευχάριστο για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: